Carburanții se ieftinesc din nou, pentru a treia zi consecutiv

Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților, a redus din nou prețurile azi, după ieftinirea operată ieri și alalteieri, potrivit datelor consultate de noi. De data aceasta doar la benzină.

Prețurile au scăzut cu zece bani pe litru, doar la benzină, prețul la motorină a rămas neschimbat. Astfel, stația Petrom de pe Șoseaua Virtuții din București, monitorizată de noi în acest an, afișa astăzi un preț al benzinei standard de 7,73 lei/litru, în scădere cu zece bani față de cotația de ieri. Prețul motorinei a rămas la 7,88 lei/litrul.

Este a treia zi consecutivă în care Petrom a ieftinit carburanții vânduți în rețeaua de benzinării. Ieri, au scăzut prețurile la benzină și la motorină cu câte 10 bani pe litru iar alalteieri s-a ieftinit benzina, cu 5 bani pe litru.

Ieftinirile vin după o scumpire accentuată care a avut loc săptămâna trecută, când, în mod neuzual pentru Petrom, prețurile au crescut brusc, cu de la o zi, la alta, cu 45 de bani pe litru la benzină și cu 32 de bani pe litru la motorină, dar în condițiile în care în România prețurile au fost ținute mai multă vreme sub un oarecare control.

Prețurile carburanților depind de doi mari factori: cotațiile internaționale de referință pentru cotațiile produselor petroliere din zona geografică (în cazul României Platt’s Med), care depin în principal de cotațiile petrolului, și de politica de taxare de pe fiecare piață, la care de adaugă  compomenente locale – costuri logistice și operaționale nivelul salarizării, etc.

După un declin abrupt al prețului petrolului, de la 130 la 98 de dolari pe baril, cotația a început însă să urce din nou, așa că ieri seară barilul de țiței Brent se tranzacționa la 107 dolari.

OMV Petrom este liderul pieței de carburanți din România, cu o rețea de circa 500 de stații sub brandul Petrom în toată țara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *