Carburanții s-au scumpit din nou azi. Motorina se apropie din nou de pragul de 7,5 lei/litru

Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților din România, a majorat azi prețurile carburanților, cu aceaași valoare cu care a crescut prețurile și ieri.

Stația Petrom de pe Șoseaua Virtuții din București, monitorizată de noi în acest an, afișează pe data de 5 aprilie 2024 un preț al benzinei standard de 7,26 lei/litru, în timp ce prețul motorinei standard este de 7,47 lei/litrul.

Așadar, compania petrolieră a crescut azi prețul la benzină și la motorină cu patru bani pe litru, după o scumpire care a avut loc chiar ieri, și a fost tot de patru bani pe litru la fiecare carburant. Precedentele scumpiri au avât loc în ultima săptămână din martie – o dată s-a scumpit benzina iar altă dată doar motorina.

Sunt primele scumpiri din luna aprilie și observăm că, după ultimele mișcări, motorina se apropie din nou de pargul de 7,5 lei pe litru.

Carburanții se vor mai scumpi încă o dată, la jumătatea anului, pentru că, în acest an, acciza la carburanți crește în două etape, la 1 ianuarie și la 1 iulie. Scumpirea de la 1 iulie, cauzată exclusiv de creșterea accizei (incluzând și TVA aferentă), va fi de 43 de bani pe litrul de benzină și de circa 40 de bani pe litrul de motorină.

Prețul petrolului este în creștere pe fondul anticipațiilor de creștere a cererii, a stocurilor considerate reduse și a politicii cartelului OPEC+ de a menține limitările voluntare de producție. În plus, ca urmare a deciziei Emuratelor Arabe Unite de a tăia legăturile diplomatice cu Israelul, prețul petrolului Brent, de referință pentru Europa a depășit pragul de 90 de dolari pa baril. Potrivit unei ultime prognoze a Bank Of Amerca, este de așteptat să ajungă la 95 de dolari pe baril în această vară.

Petrom este lider pe piața distribuției de produse petroliere cu amănuntul din România, cu o rețea de 555 de stații de distribuție, dintre care 393 Petrom și 162 OMV.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *