Carburanții s-au scumpit din nou azi. Cât costă acum benzina și motorina

Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților din România, a majorat azi prețurile benzinei și motorinei vândute în stațiile proprii, la o săptămână de la precedenta scumpire

Stația Petrom de pe Șoseaua Virtuții din București, monitorizată de noi în acest an, afișează pe data de 16 aprilie 2024 un preț al benzinei standard de 7,37 lei/litru, în timp ce prețul motorinei standard este de 7,54 lei/litrul.

Așadar, compania petrolieră a crescut azi prețul la benzină și la motorină cu patru bani pe litru, comparativ cu nivelurile de ieri.

Exceptând o ieftinire nesemnificativă, de un ban pe litru, și la benzină și la motorină, care a aut loc week-end-ul trecut, aceasta este a patru scumpire consecutivă a carburanților din luna apilie. Precedenta a avut loc la 9 aprilie, și a fost tot de patru bani pe litru, pentru fiecare carburant. O altă majorare de preț a avut loc pe 5 aprilie, și a fost tot de patru bani pe litru pentru fiecare caburant. Asta după ce, cu o zi înainte, Petrom operase o scumpire identică, tot de patru bani pe litru și la benzină și la motorină.

Carburanții se vor mai scumpi încă o dată, la jumătatea anului, pentru că, în acest an, acciza la carburanți crește în două etape, la 1 ianuarie și la 1 iulie. Scumpirea de la 1 iulie, cauzată exclusiv de creșterea accizei (incluzând și TVA aferentă), va fi de 43 de bani pe litrul de benzină și de circa 40 de bani pe litrul de motorină.

Petrom este lider pe piața distribuției de produse petroliere cu amănuntul din România, cu o rețea de 555 de stații de distribuție, dintre care 393 Petrom și 162 OMV.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *