Carburanţii s-au scumpit cu 8 bani pe litru

Companiile petroliere au majorat astăzi preţurile la benzină şi motorină. Potrivit reprezentanţilor companiilor petroliere, majorarea de preţ a fost cauzată de creşterea cotaţiilor la produsele petroliere generată în special de tensiunile crescânde din Iran şi de evoluţia cursului valutar.

Majorările au fost operate de primii doi jucători de pe piaţă, Petrom şi Rompetrol, cu aceeaşi valoare, 8 bani, şi în acelaşi moment, începând de azi.

Preţurile medii din reţeaua Rompetrol sunt de 5,53 lei şi 6,18 lei pentru benzine şi 5,75 şi, respectiv 6,06 lei pentru motorine. Petrom nu mai comunică decât preţurile din staţii, pe site. Spre exemplu, la staţia din Şos. Pipera nr 23, preţurile la benzine sunt de 5,56 şi, respectiv, 5,93 lei, iar motorinele costă 5,77, respectiv 5,95 lei pe litru.

Aceasta este a doua majorare de preţ la carburanţi din acest an, după cea de la 1 ianuarie, când carburanţii s-au scumpit, pe de o parte, din cauza actualizării cursului de schimb la care se plăteşte acciza şi, pe de altă parte, de creşterea valorii, în euro, a accizei pentru motorine.

Atunci, Petrom a scumpit motorinele cu 9 bani pe litru şi benzinele cu 2 bani pe litru. Majorările operate de Rompetrol au fost de 7, respectiv 2 bani pe litru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *