Carburanții s-au scumpit azi. Cât costă acum benzina și motorina

Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților, a crescut azi prețurile la benzina și motorina vândure în stațiile proprii.

Stația Petrom de pe Șoseaua Virtuții din București, monitorizată de noi în acest an, afișează pe data de 4 aprilie 2024 un preț al benzinei standard de 7,22 lei/litru, în timp ce prețul motorinei standard este de 7,43 lei/litrul.

Așadar, compania petrolieră a crescut azi prețul la benzină și la motorină cu patru bani pe litru. Este prima modificare de preț al carburanților din această lună.

Precedenta modificare e preț a avut loc la 30 martie, când compania petrolieră a crescut prețul la benzină cu patru bani pe litru și a menținut prețul motorinei., după ce, cu patru zile înainte, Petrom a scumpit doar benzina cu patru bani pe litru, menținând prețul motorinei. Săptămâna precedentă, a crescut prețuile cu patru bani pe litru, și la benzină și la motorină. A fost prima scumpire după o perioadă de patru ieftiniri consecutive care au venit după o serie de 12 scumpiri consecutive, operate de la la jumătatea lunii ianuarie.

Carburanții se vor mai scumpi încă o dată, la jumătatea anului, pentru că, în acest an, acciza la carburanți crește în două etape, la 1 ianuarie și la 1 iulie. Scumpirea de la 1 iulie, cauzată exclusiv de creșterea accizei (incluzând și TVA aferentă), va fi de 43 de bani pe litrul de benzină și de circa 40 de bani pe litrul de motorină.

Prețul petrolului este în creștere, pe fondul anticipațiilor de creștere a cererii, a stocurilor considerate reduse și a politicii cartelului OPEC+ de a menține limitările voluntare de producție. La ora redactării acestei știri, prețul sortimentului Brent, de referință pentru Europa, era de 89,66 dolari pe baril și, potrivit unei ultime prognoze a Bank Of Amerca, este de așteptat să ajungă la 95 de dolari pe baril în această vară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *