Carburanții s-au ieftinit din nou. Cât costă benzina și motorina azi, 7 aprilie

Prețurile în benzinării au scăzut azi, pentru a doua oară la rând. Prețul petrolului a scăzut abrupt și rămâne în jurul valorii de 60 de dolari pe baril.

Stația Petrom de pe strada Braşov din Sectorul 6, Bucureşti, monitorizată de noi, afișa în dimineața zilei de 7 aprilie un preț al benzinei standard de 7,18 lei pe litru și un preț al motorinei standard de 7,36 lei pe  litru.

Astfel, față de prețurile din ziua precedentă, Petrom a ieftinit și benzina și motorina cu 5 bani pe litru. O mișcare similară de preț, dacă nu identică, se regăsește în general și la celelalte benzinării de lanț din țară.

Este a treia modificare de preț a carburanților din această lună, iar ieftinirea de acum vine după o alta, care a avut loc acum două zile

care vine după două scumpiri consecutive. Ultima a avut loc acum 3 zile, pe 2 aprilie, când prețurile au crescut cu 4 bani pe litru, și la benzină și la motorină, după ce mai devreme, pe 28 martie, și benzina și motorina se scumpiseră la fel, cu 4 bani pe litru. Atunci, Petrom a ieftinit și benzina și motorina cu 6 bani pe litru.

Asta după ce, pe 2 aprilie, prețurile au crescut cu 4 bani pe litru, și la benzină și la motorină, iar mai devreme, pe 28 martie, și benzina și motorina se scumpiseră la fel, cu 4 bani pe litru.

Petrom este lider pe piața distribuției de produse petroliere cu amănuntul din România, cu o rețea de 555 de benzinării, dintre care 393 Petrom și 162 OMV.

România consumă anual circa opt milioane de tone de carburanți, preponderent motorină.

Prețurile globale ale petrolului au scăzut accentuat săptămâna trecută. Opt state membre OPEC+ (Organizaţia Ţărilor Exportatoare de Petrol şi aliaţii) au convenit în mod neaşteptat să continue cu planurile lor de a majora producţia cu 411.000 barili pe zi (bpd) în mai, o decizie care a dus la un declin sever al preţurilor petrolului, transmite Reuters.

Joia trecută cotaţiile ţiţeiului, care deja înregistraseră un declin de peste 4% după anunţul SUA privind noile taxe vamale, şi-au extins scăderea, după ce OPEC şi-a actualizat planurile privind producţia. Iniţial, cele opt state membre OPEC+ discutaseră o majorare a producţiei cu 135.000 barili pe zi în mai, ca parte a planului de a renunţa gradual la măsurile de reducere a producţiei, adoptate pentru a susţine nivelul preţurilor. Dar la întâlnirea online de joi a celor opt state membre OPEC+, grupul a anunţat că va majora producţia cu 411.000 barili pe zi (bpd) în mai. Acesta este următorul pas din planul convenit de Arabia Saudită, Rusia, Emiratele Arabe Unite (UAE), Kuweit, Irak, Algeria, Kazahstan şi Oman de a spori gradual producţia. OPEC a citat „fundamentele viabile ale pieţei şi perspectivele pozitive de piaţă” pentru decizia sa.

Prețurile rămân scăzute, astfel că la momentul redactării acestei știri, țițeiul Brent era cotat la 64,5 dolari, iar WTI la 60,1 dolari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *