Carburanții s-au ieftinit azi, în unele benzinării reducerile de preț sunt substanțiale

Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților, a ieftinit benzina și motorina vândute în benzinăriile proprii. Cum este week-end, este în vigoare și o promoție în care prețurile sunt reduse în 123 de stații, așadar, cumulat, într-o treime din stațiile companiei, prețurile sunt mai mici azi cu 12 bani pe litru.

Stația Petrom de pe Șoseaua Virtuții din București, monitorizată de noi în acest an, afișează pe data de 11 noiembrie 2023 un preț al benzinei standard de 6,58 lei/litru, în timp ce prețul motorinei standard este de 7,22 lei/litrul.

Așadar, la această stație, prețurile au scăzut față de ziua precedentă cu 12 bani pe litru, și la benzină și la motorină, dar stația Virtuții este una dintre cele 123 ale companiei în care se aplică și reducerea de week-end, de șapte bani pe litru la orice carburant cumpărat.

Așadar, Petrom a ieftinit peste tot atât benzina, cât și motorina, cu cinci bani pe litru, iar la această reducere se mai adaugă cea de 7 bani pe litru din promoție, într-o treime din stațiile companiei, cea din urmă fiind valabilă până duminică seară.

Este prima modificare de preț a carburanților din ultima săptămână, și este fapt a șaptea scădere consecutivă de preț. Ultima modificare a fost făcută pe 11 noiembrie, atunci când Petrom a ieftinit benzina cu cinci bani pe litru și motorina cu nouă bani pe litru. Aceea a fost a șasea ieftinire consecutivă în tot atâtea zile la rând.

De la începutul acestei luni, benzina s-a ieftinit, la Petrom, cu 23 de bani pe litru, iar motorina cu 18 bani pe litru – comparația nu ia în calcul promoțiile – prețurile la pompă urmând astfel trendul descendent al cotațiilor la produsele petroliere, pe fondul ieftinirii petrolului. Totuși, în ultimele zile prețurile petrolului au început să crească dn nou, la ora publicării acestei știri cotația țițeiului Brent, de referință pentru Europa, fiind de 80,6 dolari pe baril, iar benchmarkul american WTI de 75,89 dolari.

Petrom a vândut în benzinăriile Petrom și OMV din România, Moldova, Bulgaria și Serbia 2,3 milioane de tone de carburanți în primele nouă luni, în creștere cu 1% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Petrom este lider pe piața distribuției de produse petroliere cu amănuntul din România, cu o rețea de 555 de stații de distribuție, dintre care 393 Petrom și 162 OMV.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *