Carburanții s-au ieftinit azi. Cât costă acum benzina și motorina

Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților, a ieftinit azi motorina vândută în stațiile proprii, după o perioadă destul de lungă în care prețurile au stagnat.

Stația Petrom de pe Șoseaua Virtuții din București, monitorizată de noi în acest an, afișează pe data de 6 decembre 2023 un preț al benzinei standard de 6,56 lei/litru, în timp ce prețul motorinei standard este de 7,17 lei/litrul.

Așadar, Petrom a ieftinit motorina cu cinci bani pe litru și a operat o reducere marginală a prețului benzinei, de un ban pe litru.

Ieftinirea ușoară de azi vine după o perioadă destul de lungă în care prețurile practicate de compania petrolieră au stangnat. Astfel, ultima modificare de preț a carburanțilot a fost operată de Petrom acum aproape două săpămâni, la 24 noiembrie. Atunci, Prtrom a ieftinit atât benzina, cât și motorina, cu cinci bani pe litru. A fost a opta scădere consecutivă de preț.

La ora publicării acestei știri, cotația țițeiului Brent, de referință pentru Europa, era de 77,19 dolari pe baril, iar benchmarkul american WTI se tranzacționa la 72,25 dolari, niveluri în ușoară scădere.

Petrom a vândut în benzinăriile Petrom și OMV din România, Moldova, Bulgaria și Serbia 2,3 milioane de tone de carburanți în primele nouă luni, în creștere cu 1% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Petrom este lider pe piața distribuției de produse petroliere cu amănuntul din România, cu o rețea de 555 de stații de distribuție, dintre care 393 Petrom și 162 OMV.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *