Carburanții s-au ieftinit azi

Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților din România, a ieftinit azi benzina și motorina vândute în stațiile proprii, după o perioadă destul de lungă în care prețurile au stagnat.

Stația Petrom de pe Șoseaua Virtuții din București, monitorizată de noi în acest an, afișează pe data de 26 octombrie 2023, un preț al benzinei standard de 6, 91 lei/litru, în timp ce prețul motorinei standard este de 7,59 lei/litrul.

Așadar, față de ziua precedentă, Petrom a scăzut prețul benzinei cu patru bani pe litru și pe cel al motorinei cu cinci bani pe litru. După ultimele evoluții ale prețurilor, diferența de preț dintre motorină și benzină scade ușot, până la 68 de bani pe litru.

Ultima modificare de preț a fost operată de Petrom acum mai bine de o săptămână, la 18 octombrie, și a fost o scumpire – Petrom a majoratat atunci prețul motorinei cu patru bani pe litru și a menținut prețul benzinei. Înainte, pe 12 octombrie, prețul a scăzut semnificativ, cu 10 bani pe litru pentru fiecare carburant. Anterior, o ieftinire de aceeași anvergură a avut loc pe 7 octombrie, și a fost tot de 10 bani pe litru, pentru ambii carburanți. Cu două zile înainte benzina se ieftinise cu cinci bani pe litru și motorina cu un ban pe litru. Mai devreme, în data de 3 octombrie, motorina s-a scumpit cu cinci bani pe litru iar motorina s-a ieftinit cu un ban pe litru, asta după ce, cu doar o zi înainte, benzina s-a ieftinit cu cinci bani pe litru.

La ora redactării acestei știri, cotația țițeiului Brent, de referință pentru piața europeană era de 85,6 dolari pe baril, în timp ce benchmark-ul american WTI se tranzacționa la 82,5 dolari, niveluri în scădere.

La ora redactării acestei știri, cotația țițeiului Brent, de referință pentru piața europeană era de 89,9 dolari pe baril, în timp ce benchmark-ul american WTI se tranzacționa la 85,2 dolari, niveluri ridicate, dar în ușoară scădere față de cea de ieri, pe fondul unor știri legate de un nivel satisfăcător al stocurilor în Statele Unite. Totuși, volatilitatea este foarte mare, mai ales pe fondul evoluțiilor din conflictul între Israel și gruparea teroristă Hamas.

Petrom este lider pe piața distribuției de produse petroliere cu amănuntul din România, cu o rețea de 555 de stații de distribuție, dintre care 393 Petrom și 162 OMV.

Volumul vânzărilor de produse rafinate ale OMV Petrom a rămas constant în trimestrul al treilea al acestui an, la 1,51 miloane tone,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *