Carburanții încep să se scumpească. Petrom a crescut prețurile cu 4 bani pe litru, ca urmare a scumpirii petrolului

Petrom, liderul pieței de distribuție a carburabților, a crescut prețurile la benzina și motorina vândute în stațiile proprii, cu patru bani pe litru, după o creștere de trei bani operată recent. Sunt primele scumpiri de la sfârșitul lunii aprilie încoace, cauzate de creșterea prețurilor la țiței.

Petrom a crescut prețul benzinei cu 4 bani pe litru, potrivit datelor consultate de noi, pe baza comparatorului de prețuri al companiei. Astfel, la stația monitorizată de noi, cea de pe Șoseaua Alexandriei din București, tradițional cea mai ieftină din Capitală, benzina costă 4,24 lei pe litru, față de 4,20 lei ieri.

Este a doua creștere de preț a carburanților din ultimele zile, după ce, săptămâni bune, după ieftiniri accelerate cauzate de cotațiile în scădere ale petrolului, prețul benzinei la această stație fusese de 4,18 lei/litru. Vinerea trecută, compania petrolieră crescuse prețurile cu 3 bani – prima modificare de preț de la 30 aprilie până acum – deci de la finalul lui aprilie până acum benzina s-a scumpit cu șase bani pe litru.

La aceeași stație, prețul motorinei standard este acum de 4,5 lei/litru, deci și la acest carburant avem o creștere cumulată de șapte bani pe litru, de la data de 30 aprilie, atunci când compania a operat ultimele ieftiniri.

Scumpirile sunt cauzate de revenirea parțială a prețurilor la petrol, care conduc la o creștere a cotațiilor produselor petroliere. La momentul redactării acestei știri, de exemplu, cotația petrolului Brent era de 40,3 dolari barilul ( a fost și mai mult zilele trecute), în condițiile în care în aprilie scăzuse și la 21 de dolari.

Petrom este liderul pieței de distribuție a carburanților din România, și operează o rețea de 403 stații sub brandul Petrom și 153 de stații sub brandul OMV. Compania a prognozat o scădere dramatică, cu 45%, a vânzărilor de carburanți în benzinării, în al doilea trimestru al acestui an.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *