Bursa OPCOM va fi scoasă din subordinea Transelectrica şi va deveni “independentă şi privată”

Operatorul comercial al pieţei de energie electrică şi gaze naturale OPCOM, care funcţionează acum în subordinea Transelectrica va fi scos de acolo şi va funcţiona ca o societate independentă, a declarat Florin Ciocănelea, consilierul pe probleme economice al premierului Dăncilă.

“Am luat decizia ca OPCOM să fie scoasă de la Transelectrica şi să devină o platformă total independentă, ca Bursa de Valori Bucureşti. Asta ca să nu mai fie acuzaţii că este influenţată de cineva”, a declarant Ciocăneşea, la o conferinţă pe teme energetice organizată de publicaţia DC News.

“Creăm o platformă total independentă, total privată, cu acţionari privaţi, nu va fi controlată de stat”, a spus Ciocănelea.

OPCOM, care administrează acum toate platformele de tranzacţionare cu energie electrică din România şi, alături de Bursa Română de Mărfuri, şi pe cele cu gaze naturale este filială a Transelectrica, operatorul de transport al energiei electrice şi al sistemului energetic naţional. Transelectrica este sub autoritatea Ministerului Economiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *