Burduja: “Ne bazăm pe Hidroelectrica pentru reducerea dependenței de combustibili fosili”. Ciolacu: “Hidroelectrica este şi va rămâne o companie a românilor!”

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja apreciază că Hidroelectrica putea atrage capital suplimentar pentru investiții după listarea la Bursă, iar premierul Ciolacu a arătat că Hidroelectrica a devenit o companie orientată spre consumator, și că este şi va rămâne o companie a românilor!”

„Listarea la bursa creează oportunități și pentru companie, una dintre cele mai semnificative fiind aceea de a-și atrage capital suplimentar și de a finanța investiții în extinderea și modernizarea activelor sale. Ne bazăm pe Hidroelectrica pentru dezvoltarea infrastructurii energetice a României și pentru atingerea țintelor Uniunii Europene stabilite prin programele Fit for 55 și REPower EU. Ne bazăm în bună măsură pe această companie pentru reducerea dependenței de combustibili fosili”, spune ministrul Energiei, cu ocazia debutului tranzacționării Hidroelectrica la BVB.

„Un alt efect al listării la bursă este maximizarea transparenței companiei și asigurarea îndeplinirii tuturor premiselor de guvernanță corporativă. Hidroelectrica va fi supusă începând de astăzi unor reguli și reglementări stricte care vor garanta protecția intereselor investitorilor și vor asigura tratamentul egal pentru toți acționarii. Prin aceasta, compania demonstrează angajamentul său față de standardele etice și de bună practică în afaceri. Nu în ultimul rând, listarea la bursă oferă oportunități de investiții pentru publicul larg. Orice român, și, în genere orice persoană care crede în potențialul de creștere al Hidroelectrica, poate achiziționa acțiuni și poate beneficia de posibila creștere a valorii acestora. Hidroelectrica a demonstrat că poate avea succes sustenabil, că este o companie performană, condusă profesionist și că este iremediabil înscrisă pe un drum al dezvolării naționale și, de ce nu, regionale.”, a spus Burduja.

Premierul Ciolacu: Hidroelectrica este şi va rămâne o companie a românilor!

”Trăim astăzi un moment istoric pentru România, listarea la bursă a celui mai important producător naţional de energie, Hidroelectrica. Vorbim despre cea mai valoroasă companie din energie, un exemplu că performanţa consolidată pe termen lung poate fi obţinută şi la societăţile de stat. Ca să ajungi la performanţă trebuie să existe resursă umană de calitate, inteligenţă, seriozitate şi profesionalism. Însă, dacă ne uităm doar la provocările din ultimii 3 – 4 ani, a fost şi ceva în plus: o continuă adaptare la provocările economice, atât interne şi regionale, cât şi la contextul geopolitic internaţional. Hidroelectrica a reuşit să facă asta, de aceea momentul de astăzi este chiar o confirmare a acestui succes”, a spus premierul Marcel Ciolacu la ceremonia de debut al tranzacționării Hidroelectrica

Şeful Executivului a arătat că, pe lângă rezultatele financiare, Hidroelectrica s-a angajat şi în a servi direct interesele românilor, a furnizat energie electrică la un preţ corect, protejând cetăţenii împotriva speculei şi crizei energetice.

”Această abordare responsabilă şi orientată către consumator a ajutat populaţia şi a demonstrat că Hidroelectrica este o companie care înţelege aşteptările şi problemele românilor! De aceea, vreau să clarific astăzi că Hidroelectrica este şi va rămâne o companie a românilor! După listarea la bursă, Statul Român îşi păstrează integral participaţia de 80%. Astăzi, deschidem posibilitatea ca şi cetăţenii români şi alţi investitori instituţionali să devină acţionari şi să se bucure de succesul şi creşterea unei companii de succes”, a arătat Ciolacu.

Acțiunea H2O se tranzacționează la peste 114 lei la circa două ore de la debutul listării la BVB, ceea ce înseamnă un câștig de circa 10% față de prețul de la IPO. Volumul tranzacțiilor a sărit de 400 de milioane de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *