BSOG anunță finalizarea cu success a primei revizii a instalațiilor de producție a gazelor din Marea Neagră (VIDEO)

Black Sea Oil & Gas SA (BSOG) împreună cu partenerii săi în Proiectul de Dezvoltare Gaze Naturale Midia (MGD), Petro Ventures Resources şi Gas Plus Dacia, anunță finalizarea cu succes a primei revizii planificate pentru instalatiile industriale ale Proiectului MGD, potrivit unui comunicat de presă.

“După 16 luni de producție excepţională ȋn care ne-am ȋndeplinit ȋn proportie de 100% angajamentul de livrare a gazelor către cumpărătorul nostru (cu emisii asociate de CO2 foarte scăzute, de 0,8 kg/bep), facilitățile Proiectului MGD, Stația de Tratare a Gazelor (STG) de pe uscat și platforma de productie Ana situată la 110 km ȋn largul mării, au trecut prin trei zile de inspecții tehnice și întreținere a echipamentelor majore pentru a ne asigura că vom menţine acelaşi rezultat de livrare a gazelor ȋn noul an gazier, până la următoarea revizie, peste 12 luni”, arată comunicatul.

În același timp, au fost aduse o serie de modificări ȋn diferite locații din STG pentru a îmbunătăți performanţa şi siguranţa funcţionării instalaţiilor de producţie ale Proiectului MGD, mai spune BSOG

Revizia a avut loc în ultima săptămână a lunii octombrie, timp în care producția de gaze din zăcămintele Ana și Doina a fost oprită. BSOG a mobilizat toate resursele disponibile la staţia de tratare din apropiere de Vadu (aproximativ 150 de persoane/zi ȋn regim de lucru de 24 de ore) și offshore la platforma de producţie Ana (25 de persoane), pentru desfăşurarea eficientă și ȋn siguranţă a lucrărilor de revizie.

Producția de gaze din zăcămintele Ana şi Doina a revenit la platou ȋn 26 octombrie 2023.

„Felicitări întregului personal implicat pentru o revizie eficientă realizată cu menținerea recordului de zero accidente ȋn proiectul MGD chiar din prima zi de construcție a acestuia”, a spu CEO-ul BSOG, Mark Beacom.

Proiectul MGD este primul proiect de dezvoltare a gazelor naturale din platoul continental românesc al Mării Negre construit în ultimii 30 de ani. Producția actuală este de puțin peste 1 miliard de metri cubi de gaze pe an, reprezentând 12% din cererea de gaze naturale a României.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *