BRM: Piaţa spot a gazelor naturale a înregistrat cel mai redus preţ al ultimelor şase luni, sub cel reglementat

Piaţa SPOT a gazelor naturale din Romania, operată de Bursa Română de Mărfuri (BRM), a înregistrat cel mai redus preţ al ultimelor 6 luni, respectiv 67 lei/MWh, a anunţat, luni, instituţia, citată de agenţia News.ro.

Astfel, preţul pe piaţa spot al gazelor naturale a scăzut sub pretul reglementat de 68 de lei, cunoscând o evoluţie descrescătoare în ultima perioadă.

În 20 octombrie, s-au tranzacţionat 300 MWh la preţul de 67 de lei pe piaţa intrazilnică, iar la un total tranzacţionat pe aceasta piata (990 MWh) a rezultat un preţ mediu ponderat de 68,12 lei.

”Cantitatea totală tranzacţionată în data de 20.10.2019 pe pietele SPOT ale BRM au fost de 990 de Mwh pe piaţa intrazilnică şi 2074,603 MWh pe piaţa zilei următoare de gaze naturale. In data de 20 octombrie 2019, preturile medii ponderate pentru day ahead (78,65 lei/MWh) si intraday (68,12 lei/MWh) au fost sub 80 de lei/MWh, cunoscand o evidenta tendinta de scadere”, se arată în comunicat.

În urma introducerii preţului la gaze de 68 de lei/MWh, atât furnizorii, cât şi producătorii, în aşteptarea unui preţ mai bun, al sezonului rece, au preferat să înmagazineze considerabil gazele din producţia internă, potrivit BRM.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *