ALDE a renunţat la guvernare. Dacă Anton Anton nu demisionează de la Energie, va fi exclus din partid. UPDATED

Liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a anunţat că formaţiunea sa părăseşte guvernarea, iar miniştrii care nu îşi dau demisiile vor fi excluşi din partid.

UPDATE: Dacă Anton Anton va demisiona din Guvern, ministru interimar al Energiei va fi actualul ministru al Economiei, Niculae Bădălău, a declarat premierul Viorica Dăncilă

„Coaliţia a funcţionat defectuos. Am încercat să credităm această guvernare pentru că am considerat că e nevoie de o anumită stabilitate politică şi nu am obiceiul să fac opoziţie în cadrul guvernului. De aceea am considerat să ne despărţim. Noi vom trece în opoziţie. Am renunţat la candidatura la prezidenţiale, pentru a nu se mai spune că intenţia de a părăsi coaliţia” a declarat preşedintele ALDE, Călin-Popescu Tăriceanu.

Miniştrii ALDE care nu se retrag din Guvern vor fi excluşi din partid, a anunţat Tăriceanu.

„Pe calea de consecinţă a deciziei de a ieşi de la guvernare, Biroul Politic şi Delegaţia Permanentă au hotărât retragerea miniştrilor din Guvern şi cei care nu vor face acest lucru vor suporta consecinţele. Consecinţele înseamnă excluderea din partid. Eu nu am niciun fel de informaţie legată de vreun membru al ALDE care să nu respecte această decizie”, a declarat Tăriceanu, întrebat cum comentează faptul că ministrul de Externe, Ramona Mănescu, nu ar dori să-şi dea demisia din Guvernul condus de premierul Viorica Dăncilă.

ALDE deţine portofoliul Energiei, ocupat de Anton Anton. Ministrul este într-o vizită în Turcia şi nu şi-a precizat până acum poziţia.

1 Comment

  1. Ministrul energiei a facut atatea lucruri bune ca e pacat sa-l schimbati acum.In aceasta iarna nu poate ramane sa se bucure de importul de gaze pe care la facut ME,reusind performanta de a avea cel mai mare pret la energia electrica din UE.Cu strategia energetica ,care trebuia aprobata de cand a preluat mandatul cum ramane ?.Pleaca cumva si directorii generali,membrii CS,AGA,CA Etc…numiti cu ordonaanta corporativa si sustinuti de ALDE, ar fi o grea lovitura pentru energie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *