Acţiunile Nuclearelectrica scad la BVB cu 17% azi

Acţiunile SNN scad astăzi la BVB cu 17%. Bursa de Valori a extins limita de variaţie a titlurilor la 25%. SNN operează centrala nuclearelectrică de la Cernavodă.

Pe 17 decembrie, acţiunea SNN valora 9,89 lei şi se tranzacţionau într-o zi 116.400 de acţiuni, un ritm normal pentru acest simbol. Ieri acţiunea mai valora 9,14 lei, dar volumul tranzacţionat a fost impresionant, 560.000 de acţiuni. Astăzi, preţul a coborât puternic, la 7,64 lei, volumul tanzacţionat până la orele 12.00 fiind deja de 130.000 de acţiuni, cât într-o zi normală întreagă.

Alin Brendea, broker la Prime Transaction a explicat că acţiunea suferă această corecţie ca urmare a faptului că „a trecut data de înregistrare pentru dividend şi avem o corecţie normală, datorită trecerii acestei date. Au acordat un dividend destul de mare, iar acesta este preţul de revenire”, a spus brokerul.

Pe de altă parte, Nuclearelectrica este una dintre companiile care va fi taxată începând de anul viitor cu 2% din cifra de afaceri şi, cu siguranţă va fi printre cele căreia ANRE îi va impune să vândă o anumită cantitate de energie la preţ impus, în urma deciziei de a se reintroduce preţuri reglementate pentru populaţie, timp de trei ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *