mn

BREAKING NEWS Acciza la carburanţi creşte cu 0,16 lei pe litru de la 15 septembrie şi cu încă 0,16 lei pe litru din 1 octombrie 

Acciza la carburanţi va creşte cu 0,16 lei pe litru la toate cele trei categorii: benzină, benzină fără plumb şi motorină, a anunţat ministrul Finanţelor, Ionuţ Mişa, în cadrul deschiderii şedinţei de guvern.

O nouă creştere va fi operată pe 1 octombrie, atunci când acciza la carburanţi va creşte cu încă 0,16 bani pe litru.

„Am făcut o analiză, acciza va creşte, după cumn ştiţi, termenele pe care le-am stabilit sunt 15 septembrie, data la care va fi o crestere cu 0,16 bani pe litru pentru toate cele trei categorii de carburanţi, şi la 1 octombrie va fi o dată cu care va creşte cu înca 0,16 bani pe litru pentru aceleaşi trei categorii. Creşterea se produce în etape pentru a nu creea un şoc la nivelul consumului, care poate genera creşteri de preţ, automat scăderi de consum şi poate afecta bugetul de stat prin încasări mai mici”, a declarat ministrul Finanţelor, Ionuţ Mişa.

Efectul cumulat în preţul de la pompă se traduce într-o creştere de 38 de bani pe litru, în cazul în care creşterea taxei se va regăsi integral în preţ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.