BREAKING NEWS Acciza la carburanţi creşte cu 0,16 lei pe litru de la 15 septembrie şi cu încă 0,16 lei pe litru din 1 octombrie 

Acciza la carburanţi va creşte cu 0,16 lei pe litru la toate cele trei categorii: benzină, benzină fără plumb şi motorină, a anunţat ministrul Finanţelor, Ionuţ Mişa, în cadrul deschiderii şedinţei de guvern.

O nouă creştere va fi operată pe 1 octombrie, atunci când acciza la carburanţi va creşte cu încă 0,16 bani pe litru.

„Am făcut o analiză, acciza va creşte, după cumn ştiţi, termenele pe care le-am stabilit sunt 15 septembrie, data la care va fi o crestere cu 0,16 bani pe litru pentru toate cele trei categorii de carburanţi, şi la 1 octombrie va fi o dată cu care va creşte cu înca 0,16 bani pe litru pentru aceleaşi trei categorii. Creşterea se produce în etape pentru a nu creea un şoc la nivelul consumului, care poate genera creşteri de preţ, automat scăderi de consum şi poate afecta bugetul de stat prin încasări mai mici”, a declarat ministrul Finanţelor, Ionuţ Mişa.

Efectul cumulat în preţul de la pompă se traduce într-o creştere de 38 de bani pe litru, în cazul în care creşterea taxei se va regăsi integral în preţ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *