Braşovul îşi va produce, gratuit, propria energie electrică verde – 90% din energia electrică necesară clădirilor şi serviciilor publice va fi asigurată de propriul parc

Primarul municipiului Braşov, Allen Coliban, anunţă că oraşul va produce propria energie electrică verde, după ce s-a obţinut finanţare de 40 de milioane de lei pentru un parc fotovoltaic. Potrivit primarului, 90% din energia electrică necesară clădirilor şi serviciilor publice din oraş va fi asigurată gratuit, arată agenția de presă News.ro.

”Braşovul îşi va produce, gratuit, propria energie electrică verde. Am obţinut finanţare de peste 40 de milioane de lei, prin POIM, pentru viitorul parc fotovoltaic al Braşovului. 90% din energia electrică necesară clădirilor şi serviciilor publice din oraş va fi asigurată de propriul parc”, a scris, marţi, pe Facebook, primarul din Braşov.

Potrivit acestuia, şcolile, grădiniţele, creşele, instituţiile de cultură, iluminatul stradal şi chiar producerea zăpezii artificiale din Poiana Braşov vor putea folosi curent produs de parcul fotovoltaic.

”Vă reamintesc că, în septembrie 2021, Braşovul a fost primul oraş din România care şi-a asumat nişte ţinte ambiţioase de mediu: în mai puţin de 10 ani, va reduce emisiile de dioxid de carbon cu 55% şi va atinge neutralitatea climatică până în 2050”, a mai afirmat primarul.

Acesta a precizat că parcul fotovoltaic va avea 30.770 de panouri, va fi realizat în Stupini, pe o suprafaţă de 35 de hectare şi va avea o capacitate de 20 de MW.

Valoarea totală a proiectului este de 108,491,898.40 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *