BP desfiinţează 10.000 de posturi, 15% din forţa sa de muncă la nivel global

Grupul petrolier BP a anunţat un plan care vizează desfiinţarea unui număr de 10.000 de posturi, în urma prăbuşirii cererii de petrol la nivel global pe fondul crizei coronavirus, cifră care reprezintă aproximativ 15% din forţa de muncă, transmit BBC şi Reuters, preluate de Agerpres.

Grupul are, în prezent, 70.100 de posturi.

Aproximativ o cincime dintre posturile care vor fi desfiinţate provin din Marea Britanie, unde BP are 15.000 de angajaţi, a precizat un purtător de cuvânt al grupului, citat de Reuters.

Într-un e-mail transmis staff-ului companiei, directorul general al grupului, Bernard Looney, a precizat, potrivit BBC, că preţurile la petrol au scăzut mult sub nivelul necesar pentru a face profit. „Cheltuim mult, mult mai mult decât producem. Vorbesc despre milioane de dolari în fiecare an”, a arătat Looney.

La nivel mondial, ţările au recomandat populaţiei să stea în case şi să nu călătorească ceea ce a cauzat o prăbuşire a cererii pentru petrol. Drept rezultat, costul petrolului a scăzut la mai puţin de 20 de dolari pe baril în perioada de vârf a pandemiei, ceea ce reprezintă mai puţin de o treime din costul de 66 de dolari de la începutul anului. De atunci, preţul a recuperat parţial din pierderi, ajungând la aproximativ 42 de dolari pe baril, comentează BBC.

Potrivit Reuters, Chevron Corp, a doilea producător american de ţiţei, a anunţat luna trecută o reducere a posturilor la nivel global cuprinsă între 10 şi 15%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *