Blackout în Taiwan: 6 milioane de locuinţe, afectate de o pană de curent

sursă foto: Eric Deng/Creative Commons
Locuitorii Taiwanului s-au confruntat joi cu întreruperi în furnizarea energiei electrice cauzate de oprirea neaşteptată a unei centrale electrice din sudul ţării, informează DPA, citată de Agerpres.

Rezidenţii au primit mesaje de alertă pe telefoanele mobile prin care guvernul îi înştiinţa că sistemul nu are suficientă capacitate energetică din cauza întreruperii funcţionării Hsinta Power Plant, care se află în Kaohsiung City, în sudul insulei.

Potrivit companiei de stat Taiwan Power Company, care administrează centrala, pana a fost declanşată de o defecţiune la o substaţie de distribuţie.

Conform datelor publice, Hsinta este o termocentrală pe cărbune și gaze, cu o putere instalată de peste 4.000 MW.

Circa 6,17 milioane de locuinţe din câteva zone ale insulei, inclusiv Taipei, au fost afectate, potrivit Ministerului Afacerilor Economice.

În urma întreruperii bruşte a alimentării cu energie electrică, au existat informaţii despre persoane speriate, care au rămas blocate în lift. Între timp, companiile producătoare de semiconductori au spus că au adoptat măsuri active pentru a minimiza eventualul impact asupra operaţiunilor pe care le desfăşoară, a relatat agenţia de stat Central News Agency.

Într-un mesaj publicat pe reţelele de socializare, preşedinta Taiwanului, Tsai Ing-wen, le-a cerut rezidenţilor să rămână calmi, spunând că guvernul va rezolva defecţiunile şi va clarifica situaţia pe cât de repede posibil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *