BERD dă credite de 180 de milioane de euro pentru două proiecte

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare a anunţat că sprijină programul României de dezvoltare a energiilor regenerabile, prin investiţii în hidrocentrala de la Bicaz şi parcul eolian de la Peştera.
Hidroelectrica va beneficia de un credit de 110 milioane de euro pentru investiţii în modernizarea hidrocentralei Stejarul Bicaz, cea mai veche hidrocentrală din România. BERD va furniza 70 milioane de euro, iar restul de 40 milioane de euro va fi asigurat de un împrumut sindicalizat de Erste Bank şi Caixabank.

Creditul de 110 milioane de euro va acoperi aproximativ 80% din costul proiectului, care este de 136,9 milioane de euro, restul fiind suportat de Hidroelectrica din surse proprii.

De asemenea, BERD şi IFC vor mai acorda un credit de 73,3 milioane de euro pentru a cofinanţa operarea parcului eolian Peştera cu o capacitate de 90 MW. BERD şi IFC vor acorda fiecare un credit de 36,7 milioane de euro pentru compania Pestera Power SA, societate la care acţionarul majoritar este EDP Renovaveis. Este al doilea proiect eolian din România al portughezilor finanţat de BERD, după cel de la Cernavodă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *