BERD ar dori preluarea unui pachet de 5% la Hidroelectrica, înainte de listare

Guvernul României a primit din partea Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare o o ofertă prin care își anunță intenția de a prelua 5% din acțiunile Hidroelectrica, a declarat ministrul Economiei și Energiei, Virgil Popescu.

“Susținem listarea Hidroelectrica la bursă, avem o scrisoare de intenție din partea BERD, care dorește să fie parte la acest proces, să participe la o prelistare, de 5%, care să crească valoarea companiei. Hidroelectrica este o bijuterie, este producător de energie verde, alăturarea BERD la acest proces va fi un câștig”, a declarant Virgil Popescu, la Zf Power Summit.

Întrebat ce va face Hidroelectrica cu banii din listarea a 20% din acțiuni pe bursă, ministrul a spus: investiții. “Listarea a 20% poate să însemne un milard sau peste un miliard, Hidroelectrica poate să aibă un plan ambițios de investiții”, a spus ministrul, care a dat exemplul investițiilor în alte tehnologii verzi, eolian sau solar.

Hidroelectrica a lansat miercurea trecută procedura de achiziţie a consultantului pentru listarea la bursă, valoarea estimată a contractului fiind de 700.000 de euro, fără TVA, potrivit unui comunicat al companiei.

„Hidroelectrica a intrat pe ultima sută de metri în ceea ce priveşte procesul de listare. Ne pregătim intens pentru acest proiect, pe care îl dorim şi credem că va fi unul de succes. Am parcurs etape importante, în primul rând prin stabilirea unei direcţii clare de urmat în chestiunea investiţiilor istorice, fapt ce ne-a permis obţinerea unei opinii fără rezerve din partea auditorului independent, netezind astfel, încă de anul trecut, calea către listare”, a declarat Bogdan Badea, preşedintele Directoratului Hidroelectrica.

El a precizat că se intenţionează folosirea capitalului atras prin listare pentru dezvoltarea şi consolidarea companiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *