Benzina s-a ieftinit ușor, azi

Petrom, liderul pieței de distribuție a carburabților a ieftimit ușor benzina, azi, după aproape două săptămâni de scumpiri continue.

Stația Petrom de pe Șoseaua Virtuții din București, monitorizată de noi în acest an, afișează pe data de 24 ianuarie 2023, un preț al benzinei standard de 6,55 lei/litru, în timp ce prețul motorinei standard este de 7,71 lei/litrul.

Așadar, în această dimineață Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților, a scăzut prețul benzinei cu trei bani pe litru. Prețul motorinei a rămas nemodificat.  Ieftinirea ușoară vine după ce, acum două zile, compania a majorat prețurile benzinei și motorinei cu 9 bani pe litru, scumpire care a fost doar ultima dintr-un șir de scumpiri care a debutat la începutul anului, din cauza eliminării compensației de 50 de bani pe litru, Ulterior, prețurile au stat pe loc, ba chiar am avut și o ieftinire,  până aproape de jumătatea lunii, când prețurile au crescut din nou.

Consumul mediu anual în România este de circa 7,3 milioane de tone de carburanți, dintre care 5,9 milioane de tone motorină, dintre care doar circa două treimi se produce în cele trei rafinării din țară, restul se importă.

Petrom este lider pe piața distribuției de produse petroliere cu amănuntul, cu o rețea de 561 de stații de distribuție, dintre care 401 Petrom și 160 OMV.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *