Benzina s-a ieftinit semnificativ, azi

Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților din România, a ieftinit azi semnificativ benzina, după ieftinirea din ziua precedentă. Prețul motorinei a rămas nemodificat.

Stația Petrom de pe Șoseaua Virtuții din București, monitorizată de noi în acest an, afișa azi, 2 septembrie 2022, în aplicația Petrom, un preț al benzinei standard de 7,83 lei/litru, în timp ce prețul motorinei standard este de 8,83 lei/litrul.

Prețurile reale pe care le plătiți la pompă sunt cu 50 de bani mai mici însă, adică 7,33 lei pe litru la benzină și 8,33 lei pe litru la motorină.

Așadar, azi, liderul pieței a redus cu zece bani pe litru prețul benzinei, și a menținut prețul motorinei. Ultima modificare de preț a avut loc chiar ieri, când compania a redus prețul benzinei cu trei bani pe litru. Anterior, pe 30 august, compania a crescut cu patru bani pe litru prețul motorinei și a ieftinit benzina marginal, cu câte un ban pe litru în acea zi și în precedenta.

După ultimele modificări de prețuri se observă creșterea diferenței de preț dintre motorină și benzină, motorina ajungând să fie acum cu un leu mai scumpă decât benzina. România este importator net de motorină și a importat 1,33 milioane de tone în primele șase luni ale anului, conform datelor Oil Terminal, dublu față de cantitatea de diesel adusă în țară pe această cale în aceeași perioadă a anului trecut.

Ordonanța de reducere cu 50 de bani a prețurilor este în vigoare până la finalul lunii septembrie.

Potrivit datelor Petrom de la jumătatea anului, cererea națională de carburanți s-a redus în trimestrul al doilea cu 2%, după ce în primul trimestru crescuse cu 7%.

Petrom este lider pe piața distribuției de produse petroliere cu amănuntul, cu  o rețea de 561 de stații de distribuție, dintre care 401 Petrom și 160 OMV.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *