Băsescu: Petrom poate schimba strategia energetică a regiunii

Preşedintele Traian Băsescu l-a primit, miercuri, la Cotroceni, pe vicecancelarul austriac Michael Spindelegger, menţionând că strategia energetică a regiunii poate fi schimbată datorită OMV Petrom şi a resurselor care au fost descoperite în Marea Neagră.

El a spus că prospecţiunile în Marea Neagră vor continua anul viitor. „Trebuie să ne gândim la proiecte alternative”, a arătat şeful statului, citat de Mediafax.

Traian Băsescu s-a declarat mulţumit că România a avut o creştere pozitivă în anul 2012, dar a subliniat că această creştere este mai mică decât anul trecut.

” Anul trecut a fost de 1,5%, iar anul acesta va fi în jur de 1% în condiţiile în care agricultura a fost foarte afectată de vreme. Au fost rezultate pozitive în raport cu dificultăţile „, a ţinut să precizeze Traian Băsescu.

Exxon Mobil a început împreună cu OMV Petrom (SNP), în decembrie 2011, forajul într-un perimetru petrolier din Marea Neagră aflat în concesiunea companiei româneşti.

La începutul anului, OMV Petrom şi Exxon Mobil au anunţat că au făcut o descoperire semnificativă la exploatările din Marea Neagră, estimările preliminare plasând zăcământul de gaze naturale la 42-84 miliarde metri cubi, care echivalează cu de 3-6 ori consumul anual al României.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *