Azomureş vrea să instaleze două electrolizoare pentru producerea de hidrogen, ca parte a tranziţiei ecologice

Directorul general al Azomureş, Josh Zacharias, a declarat marţi, la Târgu Mureş, că la nivelul companiei există în lucru un proiect pentru construirea a două electrolizoare, utilizate pentru producerea de hidrogen, ca parte a tranziţiei ecologice.

„Avem mai multe proiecte în lucru, încă în faza de studiu de fezabilitate. În calitate de producători de amoniac, suntem în cele din urmă consumatori de hidrogen, fiindcă hidrogenul se foloseşte pentru a produce amoniac.

Unul dintre marile proiecte la care lucrăm este construirea de electrolizoare, care ar fi de cealaltă parte a fabricii. Este încă o investiţie majoră, până la 50 de milioane euro pe electrolizor mic. Dar avem intenţia de a instala eventual două electrolizoare ca parte a tranziţiei noastre ecologice. Lucrăm la studiile de fezabilitate şi, de asemenea, la diferitele conexiuni în unitatea noastră de amoniac pentru a o facilita”, a declarat Josh Zacharias, într-o conferinţă de presă, scrie Agerpres.

Directorul general al Azomureş a precizat că au fost discuţii, însă nu există proiecte formale în domeniu, ci ar putea fi folosită experienţa celor care au implementat astfel de proiecte.

„Dar încă căutăm parteneri pentru că, în acest caz, am putea ajuta la facilitarea realizării proiectului, angajându-ne să-l acceptăm, dar trebuie să facă parte dintr-o strategie mai largă a judeţului Mureş. Depinde puţin şi de acordarea ajutorului de stat, care a fost anunţat pentru acest proiect. Este parte în special din Fondul pentru Tranziţia Justă, ajută la asigurarea acestuia, sperăm că am putea pregăti terenul în următorii doi sau trei ani, dar asta depinde de o serie de lucruri care se întâmplă între timp”, a mai afirmat Josh Zacharias.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *