Azomureș și-a oprit din nou producția din cauza prețului mare al gazului și a taxei pe cifra de afaceri

Azomureș, cel mai mare producător de îngrășăminte din România, parte a grupului Ameropa, dar și cel mai mare consumator de gaze din România a oprit producția de amoniac și îngrășăminte pentru luna decembrie, scrie Economica.net.

Producătorul de îngrășăminte Azomureș anunță că își va sista producția de amoniac și îngrășăminte pentru luna decembrie, din cauza „unui set de politici și a lipsei de acțiune a autorităților”, care afectează negativ marea industrie locală.

Mai exact, managementul companiei se declară îngrijorat în legătură cu perspectivele pe termen lung, iar compania solicită autorităților să susțină industria de îngrășăminte din România.

În plus,  Josh Zacharias, directorul general al Azomureș, avertizează asupra unei crize care se profilează în agricultura și industria românească, invocând presiunea asupra costurilor din cauza inflației locale, practicile anticoncurențiale și o viitoare taxă de 1% pe venituri.

De la reluarea producției în octombrie, costurile cu gazele naturale au crescut cu aproape 40%, fără a avea legătură cu conflictul din Fâșia Gaza.

Citiți continuarea pe Economica.net.

1 Comment

  1. Doamne luminează-i pe ei care ne conduc! Numai aceștia sunt vinovați dacă apar astfel de incidente care sunt atac la interesul național! Chiar toți responsabilii din această țară sunt trădători ai nației noastre? Nu se poate să nu mai fie printre aceștia și Români adevărați. Faceți-vă datoria fraților!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *