Azerii de la Socar au investit 71 de milioane de dolari în benzinăriile din România. Afacerea merge în profit

Compania petrolieră naţională din Azerbaidjan, Socar, a investit în afara ţării de origine 4,5 miliarde de dolari până acum, dintre care 71,3 milioane de dolari în România, potrivit presei locale.

Cea mai mare parte a investiţiilor a avut ca destinaţie proiecte din Turcia (3,33 miliarde de dolari), urmare de cele în Elveţia (414 milioane de dolari), Georgia (387 milioane), Ucraina (282 de milioane) şi România (71 de milioane). În fiecare dintre aceste ţări, SOCAR are reţele de benzinării.

Din anul 2011, Socar s-a implicat în România prin compania Socar Petroleum S.A. şi prin crearea şi consolidarea unei reţele de benzinării la nivel naţional. Momentan, reţeaua numără 36 de staţii. SOCAR deţine, în acest moment, staţii de alimentare în următoarele judeţe din România: Botoşani, Suceava, Neamţ, Iaşi, Bihor, Bistriţa, Buzău, Bacău, Vrancea, Timiş, Ilfov, Cluj, Vâlcea, Arad, Sibiu, Argeş şi Bucureşti.

Benzinăriile azerilor din România au mers pe profit anul trecut. Socar Petroleum SA a înregistrat un profit net de 4 milioane de lei, la afaceri de 572 de milioane de lei, realizate cu 443 de salariaţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *