Azerii de la Socar au depăşit pragul de 500 de angajaţi în România şi au revenit pe profit

Socar Petroleum SA, sucursala din România a companiei petroliere naţionale din Azerbaidjan, continuă să se extindă: în 2018 a depăşit pragul de 500 de angajaţi şi a revenit pe profit. 

Socar Petroleum SA a înregistrat în 2018 un profit net de 5,15 milioane de lei, la o cifră de afaceri netă de 927 de milioane de lei, potrivit datelor de bilanţ de la Ministerul Finanţelor. Cu un an în urmă, firma înregistrase pierderi (circa 568.000 de lei), la afaceri de 731 de milioane de lei.

Mai interesant este faptul că business-ul azerilor a depăşit pragul de 500 de salariaţi în România (mai exact 506), de la 473 anul precedent, condecinţă firească a unui proces de extindere care, chiar dacă nu este exploziv, este constant.

Compania a ajuns să administreze un lanţ de 42 de staţii de distribuţie a carburanţilor în mai multe zone din ţară, la care a ajuns după opt ani de la intrarea în România.

Din anul 2011, Socar s-a implicat în România prin compania Socar Petroleum S.A. şi prin crearea şi consolidarea unei reţele de benzinării la nivel naţional. Dincolo de afacerea cu benzinării (compania azeră este prezentă cu acest tip de business şi în Turcia, Georgia şi Ucraina), compania petrolieră de stat a Azerbaidjanului, ţară cu mari reezerve de gaze, intenţionează să transporte gaze către România şi mai apoi, Ungaria şi Slovacia, Detalii, în acest text:

Azerii de la SOCAR vor să aducă gaze în România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *