Avioanele militare ale României vor zbura cu carburant produs la Petromidia. Contract de 320 de milioane de lei, pe trei ani

Ministerul Apărării Naționale, prin Unitatea Militara 01836, a acordat companiei Rompetrol Rafinare Constanța, operatorul Petromidia, cea mai mare rafinărie din țară, un contract pentru achiziția de carburant pentru aviație, timp de trei ani, conform datelor din sistemul electronic de achiziții publice.

Rompetrol Rafinare a câștigat contractul pentru achiziția de ”combustibil pentru turboreactoare-combustibil pentru turbomotoare de aviaţie”, scos la licitație de Ministerul Apărării.  Compania a câștigat contractul pentru că a venit cu cel mai mic preț, iar prețul a avut o pondere de 90% în departajarea ofertelor. Patru companii au depus oferte, potrivit datelor din platformă.

În urma acestui contract, compania va furniza până la 45.000 de tone de combustibil pentru aviație, timp de trei ani. Valoarea totală a contractului este de 319,2 milioane de lei.

Segmentul de combustibil pentru aviație a devenit tot mai interesant pentru sectorul de rafinare în ultimii ani. Petromidia, de exemplu, și-a triplat vânzările de combustibil tip jet în perioada 2007-2018. În anul 2019, ultimul dinaintea pandemiei, compania a produs aproape 400.000 de tone de astfel de carburant. Majoritatea cantităților produse sunt livrate către operatorii și furnizorii de combustibil tip jet pentru aeroporturile din România, iar restul la export către țări precum Moldova, Georgia, Bulgaria și Azerbaijan.

Petromidia este cea mai mare rafinărie din România, cu o capacitate de rafinare de circa 6 milioane de tone pe an. Este deținută de grupul Rompetrol (KazMunaiGas International).

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *