Avertisment Engie: La ce să fii atent când primeşti oferte de furnizare de gaze

Engie, furnizor regelementat de gaze naturale în partea de sud a ţării, dar care are şi oferte de piaţă concurenţială, atrage atenţia asupra ofertelor nerealiste de furnizare de gaze.

Iată ce spune Engie:

„Asigură-te că agenţii de vânzări care îţi propun oferte „de nerefuzat” sunt cine spun că sunt şi că te informează despre tot ce trebuie să ştii înainte de a-ţi schimba furnizorul de gaze naturale!
Urmând cei doi paşi simpli de mai jos vei evita să fii păcălit de cei care folosesc tactici înşelătoare de vânzare pentru a încheia contracte cu orice preţ.

Asigură-te că ştii totul despre ce şi cu cine vorbeşti!

-Află şi verifică identitatea şi adresa furnizorului
-Cere să-ţi fie transmisă o copie a contractului înainte de semnare pentru a avea timp să te informezi
-Află preţurile şi tarifele finale ale ofertei de care eşti interesat şi cere o listă completă a ofertelor disponibile

Dacă semnezi, nu lăsa nimic la voia întâmplării

Semnează doar după ce verifici în contract:
• Durata contractului, condiţiile de reînnoire sau prelungire, de întrerupere temporară a alimentării cu energie şi dreptul de denunţare unilaterală a contractului
• Despăgubirile şi modalitatea de plată în caz că acel furnizor nu îşi respectă promisiunile
• Cum sunt soluţionate conflictele şi cum se răspunde plângerilor depuse de clienţi
• Penalităţile de care eşti pasibil

Orice furnizor îţi este dator cu toate aceste informaţii. Dacă acestea nu îţi sunt puse la dispoziţie te poţi adresa Autorităţii de Reglementare în Domeniul Energiei pe adresa de e-mail [email protected] sau pe anre.ro. „.

Piaţa furnizării de gaze naturale este liberalizată, iar consumatorii casnici pot oricând să schimbe furnizorul sau contractual de furnizare. Mai mult, recent a intrat în vigoare un ordin al ANRE care instituie regimul de ultimă instanţă în furnizarea de gaze naturale. Asta înseamnă că, de acum, dacă noul furnizor alternativ de gaze este în imposibilitatea de a continua contractul, clientul este rpeluat în mod automat de furnizorul de ultimă instanţă al zonei din care face parte. Până acum, clienţii care puteau ajunge în această situaţie nu se puteau întoarce la “reglementat”, ci trebuia să caute un alt furnizor.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *