Avarie majoră în rețeaua de termoficare din București. Două CET-uri din cele patru s-au oprit – Grozăvești a fost inundat la propriu, 40% din blocurile Capitalei nu au apă caldă

Electrocentrale București, producătorul de energie electrică și termică al Capitalei, a anunțat că două centrale electrice de termoficare au fost oprite în această seară ca urmare a unei avarii în rețeaua Termoenergetica.

Iată ce a scris Electrocentrale București (ELCEN), pe pagina sa de facebook:

“Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica.

👉CET București Vest indisponibilizată.

👉CET Grozăvești nu mai furnizează apă de adaos. Centrala nu poate fi repornită.

O avarie majoră s-a produs marți, în jurul orei 18:00 pe rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica, în secțiunea deservită de CET București Vest.

Acest lucru a afectat activitatea termocentralei, provocând oprirea echipamentelor aflate în funcțiune în CET București Vest din cauza pierderilor masive de apă din rețeaua de termoficare.

O a doua spărtură produsă în această seară pe rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica, în secțiunea deservită de CET Grozăvești, a condus la sistarea livrării apei de adaos din CET Grozăvești și la imposibilitatea punerii în funcțiune a echipamentelor din centrală. În acest moment, sala turbine din CET Grozăvești este inundată din cauza avariei, punând în pericol motoarele și echipamentele electrice.

Se așteaptă remedierea avariilor de către echipele Termoenergetica, astfel încât ELCEN sa poată disponibiliza echipamentele aferente funcționării”

Potrivit TermoAlert, aplicația Termoenergetica, la ora redactării acestei știri, doar 60% din imobilele din București racordate la rețeaua de termoficare primesc energie termică în parametri.

La 20% furnizarea este deficitară, iar la alte 20% este oprită. Cel mai afectat este sectorul 6 al Capitalei, cu peste 1.100 de imobile afectate.

Elcen este în subordinea Guvernului, iar Termoenergetica în subordinea Primăriei Capitalei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *