UPDATE Avarie la rețeaua de termoficare din București, 1.100 de blocuri afectate. CET Grozăvești a fost oprită forțat

Peste 1.100 de blocuri din sectoarele 1,2, 5 și 6 din București sunt afectate la această oră de o avarie majoră produsă astăzi în jurul orei 9 în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica.

Aplicația TermoAlert a Termoenergetica arăta, la momentul redactării acestei știri, că peste 1.100 de blocuri din patru sectoare ale Capitalei nu au apă caldă și/sau căldură sau primesc agent termic sub parametri, din următoarea cauză: “Remedere avarie circuit primar – Șoseaua Grozăvești”.

Potrivit unor surse din sistem, avaria a survenit azi dimineață la ora 9, pe magistrala Grozăvești-Grivița, și ea a avut impact și asupra instalațiilor de producere a energiei electrice și termice.  Aceasta a determinat oprirea forțată a CET Grozăvești. Cum în condițiile temperaturilor reduse crește pericolul de îngheț în instalații, care se pot efectiv „sparge”,  echipele de la ELCEN, operatorul CET Grozăvești au luat deja măsuri rapide pentru a preveni o situație de îngheț.

Potrivi graficului Termoenrgetica, alimentarea cu energie termică a blocurilor afectate ar urma să fie făcută cel mai târziu în această seară, la ora 23.30.

Oamenii cu care am vorbit spun că avaria s-a produs din cauza rețelei vechi, nemodernizate la timp. Tronsonul de rețea afectat face parte din obiectivul 7 al proiectului de reabilitare pe fonduri europene (prin POIM), iar banii europeni sunt disponibili încă din 2020, dar conducta nu a fost înlocuită încă nici acum.

UPDATE 17,45: S-a sudat conducta, se umple cu apă

Iată anunțul făcut de Termoenergetica acum o oră:

„Echipele companiei au finalizat sudurile necesare reparației avariei produsă pe Șoseaua Grozăvești, la Magistrala Grivița – diametrul de 1000mm, care a impus în această dimineață sistarea furnizării agentului termic pentru apă caldă și încălzire pentru aproximativ 1000 de blocuri.
Se execută manevrele de încărcare a magistralei urmând ca în cursul acestei seri să fie puse în funcțiune punctele termice afectate și să fie reluată furnizarea agentului termic pentru apă caldă și căldură.
Ne cerem scuze pentru disconfortul creat și vă mulțumim pentru înțelegere!”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *