Avarie la CET Grozăvești, opt ore nu va livra energie termică. Elcen asigură că celelalte trei CET-uri din București produc suficient

ELCEN anunță că, luni, 12 decembrie, se desfășoară în incinta CET Grozăvești lucrări de remediere a unei fisuri produse anterior pe o conductă de termoficare din incinta centralei, acțiune ce impune sistarea completă a furnizării agentului termic din CET Grozăvești pentru o durată de timp de aproximativ 8 ore. Această acțiune de remediere a fost convenită de comun acord cu Termoenergetica, arată un comunicat al Electrocentrale București.

“In cursul săptămânii anterioare, în incinta CET Grozăvești, a intervenit o fisură pe o conductă de termoficare ce a fost imediat gestionată de echipele ELCEN prin remediere provizorie, ceea ce a împiedicat eliberarea de fluid prin porul respectiv. Pentru finalizarea lucrării, s-a convenit împeună cu reprezentanții Termoenergetica, o intervenție amplă asupra conductei în data de 12 decembrie a.c.

În acest moment, echipele ELCEN se află la fața locului și desfășoară lucrările de remediere stabilite. Facem toate eforturile pentru ca această intervenție să se finalizeze astăzi.  Pe parcursul efectuării lucrărilor, centrala este indisponibilizată, furnizarea de agent termic către consumatorii arondați CET Grozăvești fiind sistată. Estimăm că se va reveni spre seară în schema normală de funcționare. Vom informa în timp util cu privire la finalizarea lucrărilor”, arată Elcen.

“Asigurăm locuitorii din București că s-a luat decizia efectuării acestei intervenții, ținând cont în primul rând de reducerea la minim a impactului acestor lucrări asupra furnizării agentului termic în locuințe: evitarea oricăror sincope în perioada Sărbătorilor de iarnă, desfășurarea lucrărilor într-o zi în care temperaturile exterioare nu sunt foarte scăzute, crearea condițiilor optime necesare asigurării continuității furnizării apei calde și căldurii”, arată Elcen, care mai spune că celelalte 3 CET-uri ale ELCEN livrează în acest moment agent termic în condiții optime pentru București.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *