Avarie la CET București Sud. 4.000 de blocuri nu aveau apă caldă miercuri seara

Electrocentrale Bucureşti (ELCEN) a anunțat miercuri după amiază, că s-a produs un scurtcircuit la staţia de tratare a apei din cadrul CET Bucureşti Sud, iar centrala va reveni la parametri normali de funcţionare în cursul zilei de joi.

”Miercuri, 3 mai, un scurtcircuit produs la staţia de tratare a apei din cadrul CET Bucureşti Sud a condus la declanşarea cazanului nr 4 şi a turbinei cu abur nr 3, ceea ce a condus la indisponibilizarea centralei”, a transmis, miercuri seară, ELCEN, într-un comunicat de presă.

Sursa citată a precizat că echipele de reparatori şi electricieni ale ELCEN au intervenit imediat pentru a remedia situaţia apărută, astfel că la ora 17.00 s-a reuşit punerea parţială sub tensiune a staţiei de tratare a apei.

Sarcina termică va fi preluată de un cazan de apă fierbinte care va fi pornit în cursul acestei seri, astfel încât se va relua în scurt timp livrarea agentului termic din CET Bucureşti Sud.  Facem toate eforturile pentru a reveni cât mai repede la schema normală de funcţionare”, a mai transmis compania.

ELCN anunţă că revenirea se va face progresiv.

”Estimăm că în această seară, CET Bucureşti Sud va livra agent termic la o temperatură redusă faţă de comanda Termoenergetica, urmând ca în cursul zilei de mâine să se revină la parametrii de funcţionare corespunzători. Regretăm situaţia apărută. Asigurăm locuitorii racordaţi la sistemul de termoficare din Bucureşti că angajaţii ELCEN fac la acest moment tot ce le stă în putinţă ca să reducă cât mai mult disconfortul creat”, a mai transmis compania.

Într-adevăr, în jurul orei 21.00, aplicația Termoenergetica, TermoAlert, arăta, pentru peste 4.000 de blocuri/imobile din patru sectoare ale capitalei alimentare deficitară cu apă caldă, din cauza avariei de la CET Sud.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *