Autobuzele din Bucureşti vor merge cu motorină de la Rompetrol în următorii doi ani

KMG International  (Grupul Rompetrol) a câştigat licitaţia organizată de Societatea de Transport Bucureşti (STB) pentru furnizarea de carburant necesar parcului de autovehicule al companiei, potrivit datelor publicate în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice.

Rompetrol Downstream va furniza STB până la 75,4 milioane de litri de motorină euro 5 şi până la 42.000 de litri de benzină, pentru următorii doi ani, după ce a câştigat licitaţia organizată de STB.

Valoarea totală a contractului este de 290,6 milioane de lei, potrivit datelor din anunţul de atribuire, mai mică decât valoarea estimată iniţial de STB, 317,1 milioane de lei. Preţul carburanţilor poate fi ajustat ăe durata derulării contractului, funcţie de cotaţiile produselor petroliere, cursul valutar sau evoluţia accizei, dar compania petrolieră este obligată prin contract să aibă aceeaşi marjă de profit, in termeni valorici, pentru carburanţii livraţi pe toată perioada contractuală.

Motorina pentru autobuze va fi livrată direct în nouă locaţii din autobazele STB (în viitor zece), acolo unde Rompetrol aduce carburanţii şi a instalat deja pompe de alimentare . Practic, fiecare autobuz este alimentat direct din autobaza societăţii de transport, cu un sistem computerizat de gestionare a alimentării fiecărui vehicul.

La finalul anului trecut, Rompetrol Downstream opera la nivel naţional o rețea de distribuție carburanți formată din 918 unităţi de puncte de alimentare (staţii proprii, staţii partener, staţii mobile: expres, baze interne de 5, 9 şi 20 metri cubi), în creștere cu 14% față de nivelul din 2017.  La acestea se adaugă şase depozite de carburanți (Arad, Craiova, Mogoșoaia, Simleul Silvaniei, Vatra Dornei și Zărnești) și trei stații de îmbuteliere a gazului petrolier lichefiat (Bacău, Arad și Pantelimon).

Vânzările totale de carburanti ale Rompetrol Downstream şi Rompetrol Gas au atins anul trecut un nivel de 2,38 milioane tone (benzine, motorine, gaz petrolier lichefiat), în crestere cu 6% față de volumul obtinut în 2017.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *