Austriecii de la Windkraft Simonsfeld aduc 1,7 mil. euro la capitalul firmelor care dezvoltă proiecte eoliene în sud-vestul României

Compania austriacă Windkraft Simonsfeld a venit cu un aport de capital de 700.000 de euro la firma Windkraft Simonsfeld Ro și cu unul de un milion de euro la firma Windpark Banat Ro, ambele companii fiind controlate 100% de firma din Austria, potrivit unor decizii din decembrie 2023 publicate în Monitorul Oficial.

Pe prima firmă, austriecii au în dezvoltare un parc eolian cu o capacitate de 142 MW situat în Caraș Severin, în zona Clisurii Dunării, proiectul Sfânta Elena, care necesită o investiție de 150 de milioane de euro. Potrivit unor anunțuri din 2022, parcul ar fi trebuit să fie operațional încă de anul trecut, dar din ce știm noi, nu a fost făcut un anunț în acest sens. Cealaltă firmă are în proiect un parc eolian, tot în zona Banatului, în faza de proiectare, de dimeniuni încă neprecizate.

Potrivit datelor de la finalul lui 2022, compania austriacă opera o capacitate de 241 MWp (236 în Austria, 4 în Bulgaria și 1,2 în Slovacia), înregistrând în acel an o producție de 621 GWh de energie. În același an 2022, marcat de explozia prețurilor la energie, grupul a avut afaceri de 118 milione de euro și un profit net de 55 de milioane de euro.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *