Asociația pentru Energie Curată fondată de Răzvan Nicolescu începe o campanie de înlouire a becurilor din mediul rural, care vizează cel puțin 20.000 de gospodării

Asociația pentru Energie Curată și Combaterea Schimbărilor Climatice va lansa, astăzi, campania “Eficient și Solidar = Responsabil” prin care își propune înlocuirea a minim 100 000 becuri cu fil-ament cu unele pe bază de LED care consumă de opt ori mai puțin pentru o calitate a iluminatului identică, arată Asociație într-un comunicat de presă.

Campania se va derula în mediul rural din România și Republica Moldova cu sprijinul voluntarilor asociației.

“Lansăm această campanie la începutul COP 27 care va avea loc în Egipt și care ne temem că nu va fi altceva decât un alt exercițiu de imagine. Vom merge în localități din mediu rural din România și Republica Moldova și vom înlocui becurile vechi ale oamenilor cu unele noi, mult mai eficiente, produse în România. Putem fi mult mai eficienți și prietenoși cu Planeta fără a renunța la confort. Este bine și pentru facturi. De asemenea, este nevoie să fim mai solidari ca oricând. Nu mai e timp de vorbe și pov-ești. Fiecare dintre noi putem contribui la salvarea Planetei”, a spus Răzvan Nicolescu, Președintele Asociației și fost ministru al energiei

Campania va începe în județul Teleorman. Asociația estimează că va dura cel puțin un an până la atingerea obiectivului de 100.000 de becuri LED în cel puțin 20.000 de gospodării din România și Republica Moldova.

Costurile campaniei vor fi asigurate din fondurile Asociației pentru Energie Curată și Combaterea Schimbărilor Climatice care a fost înființată în anul 2021 și își propune prevenirea deteriorării iremediabile a planetei, mai arată comunicatul de presă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *