Arcelor Mittal nu a găsit curent la bursă. Nimeni nu a vrut să vândă 2,6 TWh la 210 lei MWh

Oferta de 130 de milioane de euro pentru energie pe doi ani a indienilor de la fostul Sidex Galaţi a fost anulată, scrie economica.net

Combinatul ArcelorMittal Galaţi nu a găsit un vânzător pentru cei 2,6 TWh de electricitate pe care dorea să-i cumpere la preţul total de 130 de milioane de euro. Nicio firmă nu s-a înscris la licitaţia de azi, aşa că OPCOM(operatorul bursei de energie) a anulat licitaţia. Cei 2,6 TWh pe care ArcelorMittal dorea să-i cumpere reprezentau contravaloarea energiei de care avea nevoie combinatul ca să funcţioneze în următorii doi ani.

În acest moment nu se poate şti ce va face conducerea fabricii ca să-şi procure energie. La cantitatea de energie de care are nevoie, ArcelroMittal poate fi “ajutat” doar de către mari producători precum Nuclearelectrica, Hidroelectrica, Complexul Energetic Oltenia sau Petrom cu noua sa termocentrală de la Brazi.
Combinatul gălăţean oferea maxim 210 lei/MWh pentru curent, un preţ mic pentru cotaţiile medii înregistrate acum pe piaţa de energie unde tranzacţiile se fac în jurul a 240 de lei/MWh.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *