Arcelor Mittal caută pe bursă energie electrică pentru doi ani

Combinatul siderurgic de la Galaţi, unul dintre marii consumatori de energie electrică dinţară, a înaintat o ofertă de cumpărare de energie electrică pe piaţa contractelor bilaterale găzduită de platforma OPCOM.

Arcelor Mittal solicită producătorilor de energie o cantitate uriaşă, de 3,1 TWh, aferentă perioadei 29 martie 2012-27 martie 2014. Energia electrică va fi livrată în bandă, 24 de ore pe zi, în fiecare zi calendaristică din această perioadă, la aceeaşi putere orară, 180 MW.

Arcelor Mittal propune un preţ al energiei diferit pentru fiecare lună de livrare, conform unui mecanism care ţine cont de tariful de transport, de preţul mediu de pe piaţa contractelor bilaterale cu livrare în 2012 dar şi de preţurile de pe piaţa PZU (piaţa pentru ziua următoare).

Pentru prima lună de livrare, preţul este de 200 de lei MWh.

Combinatul siderurgic de la Galaţi avea un contract de achiziţie de electricitate cu Hidroelectrica, contract care a expirat la începutul acestui an. Potrivit mai multor relatări ale Hotnews, combinatul ar fi dorit încheierea unui nou contract cu Nuclearelectrica, dar, în urma opoziţiei instituţiilor financiare internaţionale (firmele de stat pot vinde curentul doar pe bursă), Arcelor Mittal a luat decizia lansării pe bursă a unui anunţ de cumpărare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *