Anton încă nu a decis dacă aprobă indemnizaţiile mărite ale administratorilor Electrica, Teodorovici spune că el nu e de acord cu ele

Divergenţă în coaliţie pe marginea indemnizaţiilor mărite ale administratorilor Electrica, una dintre cele mai mari societăţi de distribuţie şi furnizare din ţară.

“AGA la Electrica. Există o propunere de majorare. În Minister se analizează această propunere,şi se elaborează documentele necesare, adică mandatul pentru reprezentanţii noştri în AGA”, a spus ministrul Energiei, Anton Anton întrebat dacă Ministerul Energiei, care este cel mai mare acţionar al Electrica, va vota propunerea din AGA de majorare a indemnizaţiilor administratorilor şi directorilor

“Eu nu sunt de acord”, a replicat ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, aflat la aceeaşi masă cu Anton Anton, precizând că “este treaba mea toată economia”, când i s-a spus că nu este treaba Ministerului Finanţelor ce se întâmplă la Electrica.

Acționarii Electrica (EL), societate private dar în care statul este cel mai mare acţionar, vor decide, la Adunarea Generală, din 25 aprilie, și aprobarea Politicii de Remunerare a membrilor Consiliului de Administraţie, care include o componentă fixă și una variabilă.
Astfel, dacă se va vota pozitiv, administratorul va primi o remunerație fixă lunară în cuantum de 6.838 euro brut în calitate de președinte al CA al Societății sau o remunerație în valoare de 5.128 EUR brut în calitate de membru al CA.
În plus, administratorul va primi o indemnizație pentru participarea sa în cadrul ședințelor CA și ale comitetelor sale, care este de cel puţin 1.709 euro pentru fiecare şedinţă a CA.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *