Antifrauda din ANAF va monitoriza comportamentul companiilor din piața de energie

Ministrul Finanţelor, Dan Vîlceanu, a dispus intensificarea analizelor privind posibile distorsiuni ale pieţei în domeniul energiei, în contextul îngrijorărilor legate de creşterea preţurilor la energie şi gaze naturale, conform unui comunicat al ministerului, citat de Agerpres

„Ministrul Finanţelor, dl. Dan Vîlceanu, a dispus intensificarea analizelor privind posibile distorsiuni ale pieţei în domeniul energiei, în contextul îngrijorărilor legate de creşterea preţurilor la energie şi gaze naturale şi al anunţului Comisiei Europene, acela de a avea un set de măsuri şi opţiuni pentru a răspunde la şocul creşterii preţurilor. În acest sens, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, prin Direcţia Generală Antifraudă Fiscală, va desfăşura acţiuni de monitorizare a comportamentului financiar-fiscal al operatorilor economici din domeniu”, se spune în comunicat.

Potrivit MF, acţiunile vizează menţinerea unui mediu concurenţial corespunzător şi vor completa demersurile instituţiilor cu atribuţii în domeniu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *