ANRM: Gazele din Marea Neagră şi cele de şist ar putea asigura consumul intern al României. Este prea devreme pentru estimări

Rezervele potenţiale de gaze din Marea Neagră, precum şi posibililele zăcăminte de gaze de şist ar putea asigura consumul intern al României, dar este prea devreme pentru a avansa evaluări privind cantităţile, a declarat preşedintele ANRM, Alexandru Pătruţi, citat de Mediafax.

„Potrivit studiilor organismelor internaţionale, rezervele potenţiale de gaze de şist în România, Bulgaria şi Ungaria sunt de 600 miliarde metri cubi. În general, cantitatea de gaze neconvenţionale este proporţională cu cea a gazelor convenţionale, dar este mult prea devreme de estimat. Ştim care sunt formaţiunile în care ar putea fi cantonate gaze de şist, avem o apreciere a extinderii lor, dar nu avem estimări privind posibilitatea de extragere a acestor gaze, în condiţii economice”, a spus Pătruţi.

El a adăugat că rezervele certe de gaze naturale din România se ridică la aproximativ 100 miliarde metri cubi. România consumă anual aproximativ 14 miliarde metri cubi de gaze.

Citeşte mai mult pe Mediafax

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *