ANRE va reduce unele taxe și tarife pe care le percepe  de la companii, iar pe altele la va elimina

Autoritatea de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) va lua mai puțini bani de la companiile din sectorul energetic pe care îl reglementează, potrivit unui anunț al președintelui instituției, George Niculescu.

“La ANRE, suntem în discuții cu direcțiile de speclialitate penru a pune în dezbatere regulamentul pentru taxe și contribuții pentru anul 2024, ne gândim la eliminarea mai multor tarife pe care le practicăm și la reducerea altora”, a spus președintele ANRE, Gerorge Niculescu, la o conferință organizată de publicația “Financial Interlligence”.

“Vrem să venim în întâmpinarea actorilor din piață care solicită licențe, autorizații, acreditări, și să reducem unela tarife iar o parte să le anulăm. Spre să punem în dezbatere publică ordinul în această săptămână. Sper să avem o reacție bună din partea peței, este pentru prima dată când reducem taxele și tarifele pe care le practicăm”, a spus președintele ANRE.

Niculescu a precizat că instituția are un buget “echilibrat”, iar această reducere nu va periclita activitatea instituției.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *