ANRE și-a luat consultantul care să-i spună cum face legislația pentru schimbarea furnizorului în 24 de ore

Autoritatea de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a anunțat că a atribuit contractul de consultanță în urma căreia instituția să poate face toate demersurile pentru ca schimbarea furnizorului de gaze și electricitate să se facă mai simplu, și, pe viitor, în 24 de ore, nu 21 de zile ca acum.

Contractul a fost atribuit S.C. RINGHEL TEAM S.R.L. și IJDELEA MIHĂILESCU SPARL, pentru 268.000 de lei, potrivit unui comunicat al instituției.

Iată comunicatul ANRE, integral:

Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei a finalizat procedura simplificată de achiziție publică pentru atribuirea contractului de elaborare a studiului denumit „Studiu al situaţiei existente referitor la domeniul specific al schimbării furnizorului de energie”, activitate derulată în cadrul proiectului „Dezvoltarea capacității instituționale a Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei pentru simplificarea procesului de schimbare a furnizorului de energie electrică și de gaze naturale” – SMIS 129990/705.

Procedura de atribuire s-a organizat în conformitate cu legislaţia din domeniul achiziţiilor publice, iar în urma evaluării ofertelor depuse, a fost desemnată câștigătoare asocierea S.C. RINGHEL TEAM S.R.L. și IJDELEA MIHĂILESCU SPARL. Contractul de prestări servicii s-a semnat în data de 17.11.2020, are valoarea de 268.059 ron, fără T.V.A. și are durata până la data de 31.12.2021.

Studiul situaţiei existente referitor la domeniul specific al schimbării furnizorului de energie” este necesar în vederea sprijinirii îndeplinirii obiectivului general al proiectului „Dezvoltarea capacității instituționale a Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei pentru simplificarea procesului de schimbare a furnizorului de energie electrică și de gaze naturale”. Astfel, adoptarea unor măsuri de simplificare a procedurilor administrative pentru toți consumatorii implicați în procesul de schimbare a furnizorului de energie electrică și de gaze naturale prin implementarea unei soluții informatice intuitive și inovative, va conduce la realizarea interoperabilității datelor referitoare la schimbarea furnizorului din punct de vedere al formatului precum și la îndeplinirea graduală a noilor cerințe europene care prevăd ca până în anul 2026 procesul tehnic de schimbare a furnizorului să se finalizeze în 24 h.

1 Comment

  1. As avea multe lucruri de spus, dar ma limitez la unul singur. Pretul acestui contract nu este mic, este de un ridicol absolut. Este (mult) sub salariul anual al multor bashtani de la ANRE. Sugereaza implicit ca, daca ar avea chef, un shefuletz de la ANRE ar putea face aceasta reforma lucrand de unul singur doar cateva ore pe zi.
    Caz in care te poti intreba – daca era atat de simplu, de ce *&%^$ n-ati facut-o pana acum???
    Si inchei cu o maxima americaneasca – what you pay is what you get.
    Alte comentarii sper sa vina de la multii cititori care inteleg bine situatia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *