UPDATED ANRE decide mâine dacă E.On trage ţeavă de gaze directă până acasă la ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea. Ce spune E.On

Delgaz Grid a solicitat ANRE să îi permită să facă o magistrală de gaze directă pentru alimentarea unui imobil deţinut de ministrul Sănătăţii în judeţul Maramureş. Subiectul solicitării este discutat chiar în Comitetul de Reglementare al ANRE. UPDATE: Delgaz Grid spune că ministrul suportă costurile extindferii reţelei.

“Proiect de decizie si raport privind acordarea autorizaţiei de înfiinţare a magistralei directe de gaze naturale, pentru alimentarea cu gaze naturale a imobilului amplasat în localitatea Băiţa, Strada 73, nr. 41, oraş Tăuţii Măgherăuş, judeţul Maramureş, proprietatea doamnei Sorina Pintea, în regim de consumator izolat tip A, solicitată de Societatea DELGAZ GRID S.A”.

Acest proiect de decizia apare pe ordinea de zi a şedinţei Comitetului de Reglementare al Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei, care are loc în data de 13 februarie, potrivit ordinii de zi care apare pe site-ul ANRE.

Sorina Pintea este actualul ministru al Sănătăţii. În declaraţia sa de avere ca ministru, apar trei terenuri, în judeţul Maramureş, dar numele localităţilor în care sunt amplasate este şters. Le aflăm însă din declaraţia de avere anterioară, cea depusă la Spitalul din Baia Mare, iar unul dintre ele, de 8.200 mp este situat în Băiţa.

Potrivit ANRE, Consumator Izolat tip A  înseamnă “consumatorul amplasat într-o localitate pentru care nu a fost încheiat contract de concesiune a serviciului de distribuție a gazelor naturale și care este alimentat cu gaze naturale de către un OSD aflat în proximitate”

Delgaz Grid este operatorul reţelei de distribuţie a gazelor din nordul ţării, controlat de E.On. În acest caz, este vorba despre o extinedere a reţelei de distribuţie, la solicitarea unui consumator. Pot fi două situaţii: extinderea se face pe cheltuiala beneficiarului, sau, în cazul în care distribuitorul de gaze consideră că extinderea este justificată din punct de vedere economic, se face pe cheltuiala sa, iar ulterior costurile sunt socializate, prin tarif, de toţi consumatorii.

Am solicitat E.On un punct de vedere şi îl vom publica imediat ce va fi disponibil.

UPDATE: Delgaz spune că utilizatorul suportă toate cheltuielile

Iată, integral, poziţia Delgaz Grid:

„Urmare a solicitării dvs., privind solicitarea venită din partea unui potenţial client din localitatea Băiţa, judeţul Maramureş, compania Delgaz Distribuţie vă pune la dispoziţie următoarele informaţii:

Potrivit Ordinului ANRE nr 36/2013, procedura privind alimentarea cu gaze naturale a consumatorului izolat tip A prevede următoarele:

Consumatorul izolat tip A, care se află într-o unitate administrativ-teritorială în care nu a fost concesionat serviciul public de distribuţie a gazelor naturale, poate solicita ANRE, prin intermediul unui operator al sistemului de distribuţie  amplasat în proximitate, alimentarea cu gaze naturale printr-o magistrală directă nouă sau existentă. Magistrala directă care alimentează consumatorul izolat tip A este finanţată integral de către acesta.

În cazul de faţă, după obţinerea avizelor necesare şi construirea magistralei directe de gaze naturale, toate cheltuielile fiind suportate de către viitorul consumator, compania Delgaz Grid va efectua serviciul de distribuţie a gazelor naturale pentru acesta”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *