ANRE, care a impus preţuri reglementate la energie şi gaze, cere oferte de la furnizorii de pe piaţa liberă pentru propriul consum al instituţiei

Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei a lansat pe site-ul propriu cereri de ofertă pentru furnizarea de energie electrică şi de gaze necesare locurilor sale de consum.

ANRE pare că nu doreşte să se întoarcă în piaţa reglementată de energie electrică şi gaze naturale, pe care a reintrodus-o ca urmare a apariţiei OUG 114 şi solicită oferte de la furnizorii de energie electrică şi de gaze, pentru asigurarea consumului din clădirile instituţiei în acest an. Anunţurile au fost publicate azi, 18 martie

Pentru energie electrică, ANRE doreşte să cumpere energie din piaţă în perioada 1 mai-31 decembrie 2019, la preţ fix pe toată durata contractului. Criteriul de selecţie al ofertelor furnizorilor este cel mai mic preţ.

În caietul de sarcini, instituţia precizează că furnizorul trebuie să asigure energia electrică în toate cele 12 puncte de consum din ţară, inclusiv sediul central din Bucureşti, cu un consum total în această perioadă de 110.000 KWh.

Pentru gaze, solicitarea este identică, ANRE solicitând oferte pentru aceeaşi perioadă, de opt luni începând cu data de 1 mai, cu preţ fix pe toată durata contractului şi cu unic criteriu de atribuire al contractului preţul. Este vorba, de data aceasta, despre doar 6 locuri de consum, în total 127,5 MWh.

ANRE a re-reglementat pieţele de energie electrică şi gaze naturale pentru consumatorii casnici, ca urmare a prevederilor OUG 114.

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *