ANRE amână majorarea tarifelor de transport și distribuție a energiei electrice. Modificările se vor face în aprilie

Tarifele pentru serviciul de sistem, transport și distribuție a energiei electrice nu vor fi majorare de la 1 ianuarie, așa cum ar fi trebuit să se întâmple, ci de la 1 aprilie 2022, potrivit unui proiect de ordin al Autorității de Reglementare în domeniul Energiei.

ANRE arată că, în condițiile în care este în funcțiune pe perioada iernii mecanismul de sprijin pentru consumatori care presupune inclusiv plafonarea prețului final, tarifele de rețea, care sunt incluse în acest preț, vor fi menținute în această perioadă.

“Având în vedere prevederile Legii conform cărora pentru perioada 1 noiembrie 2021 – 31 martie 2022, pentru anumite categorii de clienţi finali se stabileşte plafonarea preţului final facturat la cel mult 1 leu/kWh și un preț de referință de 0,68 lei/kWh care includ valoarea tarifelor pentru serviciile de transport, sistem și distribuție a energiei electrice aplicate la data de 30.10.2021, se propune menținerea în vigoare a tarifelor considerate de Lege, până la data de 31.03.2022, respectiv menţinerea aplicabilităţii Ordinelor de aprobare a tarifelor de reţea”, se arată în nota de fundamentare a proiectului de ordin.

“Corelativ, se prevede faptul că ANRE stabileşte şi aprobă tarifele pentru serviciul de distribuție a energiei electrice, pentru serviciul de transport şi pentru serviciul de sistem aferente anului 2022 începând cu data de 01.04.2022.

Totodată, se prevede faptul că diferenţele de venit ale operatorilor de reţea rezultate în perioada 01.01-31.03.2022 se recuperează conform prevederilor metodologiilor în vigoare”, mai arată reglementatorul.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *