ANRE a terminat controlul la Tinmar. A amendat două firme din grup cu 40.000 de lei, în total

Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a amendat cu câte 20.000 de lei societatea Tinmar Energy şi afiliatul său, Solprim SRL, pentru emiterea şi transmiterea către clienţi a notificărilor privind întreruperea furnizării energiei electrice începând din data de 16 septembrie 2022 fără a avea acest drept, potrivit Agerpres.

De asemenea, un alt afiliat al Tinmar, societatea Eye Mall SRL, a primit o amendă în valoare de 60.000 lei pentru emiterea şi transmiterea către clienţi a notificărilor privind întreruperea furnizării energiei electrice începând din data de 16 septembrie, fără a avea acest drept, precum şi pentru inserarea în contractele de furnizare a energiei electrice a unei clauze care dă dreptul furnizorului de a denunţa unilateral contractul. În acest caz a fost dispusă măsura de a modifica toate contractele de furnizare a energiei electrice încheiate cu clienţii finali, în sensul eliminării clauzei care dă dreptul furnizorului de a denunţa unilateral contractul.

ANRE a anunţat joi, printr-un comunicat, că a finalizat acţiunile de control inopinate demarate ca urmare a notificărilor privind întreruperea furnizării energiei electrice transmise clienţilor finali, începând cu data de 16 septembrie 2022, de către societatea Tinmar Energy SA. Controale inopinate au avut loc şi la afiliaţii săi Solprim SRL, SC Eye Mall SRL, Arinna Development SRL şi Lord Energy SRL.

Acţiunile de control au avut ca tematică verificarea modului în care societăţile şi-au îndeplinit obligaţia de achiziţionare a energiei electrice, astfel încât să asigure acoperirea consumului clienţilor şi a respectării interdicţiei de a nu denunţa unilateral contractele de furnizare a energiei electrice încheiate cu clienţii finali.

„În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că societăţile în cauză şi-au îndeplinit obligaţia de achiziţionare a energiei electrice pentru acoperirea consumului clienţilor şi nu au denunţat unilateral contractele de furnizare a energiei electrice” precizează ANRE.

Potrivit sursei citate, societăţile Arinna Development SRL şi Lord Energy SRL nu au avut obligaţia de a achiziţiona energie electrică pentru acoperirea consumului clienţilor finali, deoarece în perioada supusă controlului nu au avut clienţi finali în portofoliu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *