ANRE a stabilit obligațiile de stocare a gazelor pentru iarna viitoare. Sunt la același nivel

Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei a publicat o listă preliminară cu cantitățile de gaze pe care furnizorii sunt obligați să le stocheze pentru iarna următoate. Acum, depozitele sunt pline în procent de 60%.

Obligațiile de înmagazinare a gazelor de către furnizori se referă la o cantitate totală de 23 TWh, în ușoară scădere față de anul precedent, când, în martie, ANRE fixa o cantitate preliminară pentru stocare de 23,5 TWh pentru iarna care a trecut.

Furnizorii au obligația să constituie stocurile până la data de 30 octombrie. Din cei 23 TWh, circa 10,2 sunt destinați consumatorilor casnici, 9,6 consumatorilor non casnici, iar 3,12 TWh centralelor care asigură energia termică pentru populație.

Cee mai mare obligație de stocare o are Engie (6,67 TWh), urmată de companiile din grupul E.On (5,3 TWh), de Petrom (4,1 TWh) și Romgaz (3,6 TWh).

În momentul de față, după o iarnă destul de blândă, depozitele de gaze ale României sunt pline în proporție de 60%, o situație care nu s-a mai întâlnit în ultimii ani. Acum, sunt stocați 19,57 TWh de gaze naturale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *